3 tips för dig som vill starta en webbyrå

Drömmer du om att ha en egen webbyrå? Få arbeta med digitala lösningar, marknadsföring och driva kreativa projekt? Här kommer tre tips för att hjälpa dig att lyckas.

Webbyrå

En webbyrå hjälper företag med att kommunicera digitalt. Det kan handla om marknadsföring, hitta smarta tekniska lösningar, förbättra webbshoppar eller göra en snygg reklamfilm. Allt för att företag ska kunna jobba smidigt och nå ut med sina idéer på ett smart sätt. Många webbyråer arbetar också med apputveckling.

1# Börja idag

Ett vanligt misstag som många blivande företagare gör är att de letar efter den ultimata idén eller vill sätta igång när det finns nog med pengar eller tid. De tror att de en dag ska vakna upp med hur mycket tid som helst och att det “känns” rätt. Och att de har nog med pengar på bankontot. Det händer aldrig. Du måste skapa dig tid för ditt företag, så kommer företaget ta form. Börja redan idag. Vänta inte. Ett tips är att besluta dig för att jobba med din webbyrå 30-60 minuter varje vardag, efter jobbet. Då kommer du att komma igång. Det som är så bra med just en webbyrå är att du kan börja sälja dina tjänster redan nu, samtidigt som du både utvecklar företaget, ändrar företagsnamn och hittar bra samarbetspartner under arbetets gång.

2# Hitta dina styrkor – och svagheter

Vad är du duktig på? Marknadsföring? Hitta smarta tekniska lösningar? Skapa filmer eller layout? Eller att helt enkelt driva projekten? Hitta dina styrkor och svagheter, och hitta andra personer som kompletterar dig. Det finns många som vill göra allt, särskilt att leda projekt. Sanningen är att fel person vid rodret skapar ingen bra produkt. Detsamma gäller om du egentligen är skickligast på att sätta ihop team, skapa ett bra arbetsklimat och fixa projektet, men tror att du ska hålla på med att utveckla appar. För det verkar så kreativt.

3# Bygg upp långsiktigt

En webbyrå behöver många specialister. En person kan inte göra allt på en webbyrå, då det krävs många och skilda yrkesgrupper för att lyckas. Dock måste du inte anställa tre eller fem personer för att kunna driva en webbyrå. Istället hittar du samarbetspartners. Om din dröm är att äga och driva en stor webbyrå, så bygger du upp den allt eftersom. Du kan välja mellan att samarbeta med kunniga personer på lika basis, eller att du hyr in deras tjänster utifrån kundernas behov. Det kan vara klokt att hitta några som du alltid kan samarbeta med, så att du dels alltid har tillgång till tjänsterna, dels kan vara säker på att få jobbet utfört på ett bra sätt.

Leave a Comment