Praktiska taktjänster för ditt hus

Har du nyligen blivit husägare? Grattis! Det finns få saker som är lika spännande och stort som det allra första huset. Att gå från lägenhet till hus passar dig som vill ha mer frihet i ditt liv, som älskar att påta i trädgården eller som vill slippa störiga grannar. Det är också ett bra val för dig som är en riktig hemmafixare och som tycker om att investera i din bostad med företag som gbgtakochfasad.se.

Att vara husägare kommer dock med en hel del ansvar. Här är det helt och hållet du som kommer behöva ha koll på allt från fasad till golv, väggar, stommar, tak och skorsten. Vatten ska skötas såväl som el och gräsmattan ska klippas för att hållas i gott skick. Det är ganska mycket att stå i. Därför kan det vara skönt att anlita en takfirma när det är dags att ta hand om husets kanske mest utsatta del.

Vad är en takfirma?
En takfirma är helt enkelt ett företag som har specialiserat sig på tak. Företaget har mångårig erfarenhet av branschen och relevant utbildning för uppgiften. En takläggare ska också vara certifierad och ha behörighet, samt kunskapen som krävs för att arbeta på höga höjder. I Sverige finns det gott om bra och proffsiga företag som du kan vända dig till, men när lämpar sig en takfirma och hur kan de hjälpa dig?

Vanliga tjänster hos en takfirma
De takfirmor vi har i Sverige idag erbjuder oftast totalentreprenad. Det innebär att de kan hjälpa dig med kompletta renoveringar, ombyggnationer och nybyggnationer. Här nedan kommer vi lista några av de vanligaste (och mest praktiska) taktjänster du kan använda dig av.

Taktvätt – Med jämna mellanrum kommer du behöva tvätta ditt tak. En taktvätt rengör på djupet och eliminerar smuts, mossa, löv och annat som har lagt sig på ditt tak. Med en taktvätt förlänger du takets livslängd, samtidigt som du får ett hus som ser mycket fräschare ut.

Takmålning – Takmålning är något som är vanligt förekommande på plåttak. Genom att måla taket minskar du risken för att ditt tak drabbas av rost och behöver mer omfattande renovering. Målningen utförs snabbt och enkelt och ger dig möjlighet att ändra utseende på ditt hus om så önskas.

Takrenovering – Ibland kan det uppstå skador på taket och då är det viktigt att du agerar så snabbt som möjligt. Det kan vara takpannor som har ramlat av eller takpapp som har gått sönder. En takrenovering kan innefatta hela eller delar av taket och bör alltid genomföras av en utbildad takläggare.

Takläggning – Ska du lägga ett helt nytt tak är det naturligtvis bra att ta hjälp av proffsen. Takläggning är vanligt förekommande i samband med att du har byggt ett hus från grunden. Det kan vara ett bostadshus, men det kan också vara ett garage, ett förråd eller Attefallshus. En duktig takfirma har kunskapen som krävs för att arbeta med olika material – från tegel till plåt och takpapp.

 

Leave a Comment