Guide till att utföra golvslipning 

Golvslipning är en oerhört effektivt metod du kan använda dig av för att förfina dina befintliga trägolv. Om du har gamla trägolv som har förlorat sin forna glans, men fortfarande har kvar sin gamla charm, kan en golvslipning vara otroligt effektiv! Vid utförande av golvslipning slipas golven ner och skapar en ny, fin och slät yta – och dina golv ser ut som nya igen! Det är på så sätt ett enkelt sätt du kan fräscha upp tillvaron lite extra där hemma, utan att behöva slita upp och byta ut ett helt golv. Lättare än så kan det inte bli! 

Förberedelser inför golvslipning 

Det är oerhört viktigt att förbereda golven korrekt innan du börjar slipa dem med bäst golvslipare stockholm. Först och främst behöver golvet tvättas och skubbas ordentligt. Se till att komma in överallt i alla springor för att inte riskera att golvslipen slipar ner smuts i golvet. Se till att få bort rester från exempelvis lim eller spackel då det kan finnas en risk för att detta fastnar i slippappret. En bra detalj att komma ihåg är att dammsäkra övriga rum i fastigheten. Oavsett om du använder dig av en dammfri maskin eller inte har slipdamm en tendens att ta sig in överallt. Innan du börjar slipa är det viktigt att du slagit ner alla eventuella skruvar och spikar i golvet. Sticker dessa upp kan slippappret förstöras och resultatet kan bli fult och eländigt. Efter alla förberedelser är gjorda är det dags att sätta igång och slipa. Välj ut slippapper och börja slipa längst med kanterna med hjälp av kantslipen. Något som är otroligt viktigt att vara medveten om för den som utför golvslipningen är att maskinen måste vara i ständig rörelse. Om du stannar upp mitt i golvet kommer det garanterat lämna märken. Därmed är det ingen akutsituation om du råkar stanna upp i början av golvslipningen. Desto längre du kommer och desto mer du slipar, desto viktigare är det att hålla maskinen i ständig rörelse för att få en len och slät yta. 

Golvslipningsmaskin och slippapper 

Om du väljer att utföra golvslipningen på egen hand kan du hyra maskinen på exempelvis byggvaruhus eller vissa företag som arbetar i branschen. Kom ihåg att du även behöver införskaffa en kantslip som du kan använda för att lätt komma under trånga utrymmen och intill hinder av olika slag. I början av golvslipningen brukar det gå bra att använda sig av ett grövre slippapper som slipar ner golvet mer effektivt. Sedan kan du byta till ett finare slippapper när du slipat bort den grövsta ytan för att skapa en finare och lenare yta. Genom att ta ett finare papper i taget kan du få en fin och jämn yta. Efter du uppnått önskat resultat är det viktigt att komma ihåg att förbereda för, och genomföra antingen lackning eller oljning av golvet. 

Leave a Comment