Underlätta badrumsrenoveringen

I många bostäder, speciellt i lägenheter, har man bara en toalett. Då kan det vara lite extra jobbigt att renovera den. Var ska man gå på toaletten? Här ger vi några tips på hur badrumsrenoveringen underlättas.

Förbered familjen

Innan renoveringen börjar är det bra om hela familjen är förberedd. Är det en mindre renovering kanske man kan duscha dagen innan så klarar man sig i ett par dagar. Se också till att varje familjemedlem tar ut tandborste, tandkräm, smink och annat från toaletten så att de vet var de har sina saker under renoveringen. Genom att förbereda familjen på att det ska renoveras med badrumsrenoveringargöteborg.se och att toaletten inte kan användas under en tid kan man också undvika större kalas eller bjudningar och kanske är det bättre att barnen leker hos sina kompisar just under renoveringsfasen?

Renovera själv eller anlita företag?

Om man kan renovera själv kan det vara ett alternativ som underlättar lite. Då kanske toaletten kan användas i alla fall till viss del under renoveringen. Men är det ett företag som gör jobbet är det mindre troligt. Fördelen med att anlita ett företag för renoveringen är dock att arbetet i regel blir klart snabbare och man vet att allt blir gjort på ett fackmannamässigt sätt.

Ordna dusch och toalett på annat ställe

Om det blir en långdragen renovering kan dusch behöva ordnas på annat ställe. Toalett brukar vara lättare att fixa till hemma. En husvagnstoalett kan till exempel sättas in i en klädkammare, eller i ett gästrum. Kanske kan barnen dela rum under renoveringen så att man kan ha toaletten där? I ett lägenhetshus kan det också finnas toaletter i källaren, kanske även dusch? Då är det utmärkt att använda dem. Är det tal om ett större stambyte med renovering brukar det också sättas upp toaletter på gården.

Ett bra alternativ till dusch kan vara att besöka den lokala simhallen. Där kan man i regel duscha för några kronor. Varför inte också passa på att använda bastu, att bada i bassänger och annat roligt? Det kan bli ett sätt att fira badrumsrenoveringen lite extra.

Minska kostnaderna

En renovering kan kosta en del pengar men det finns sätt att minska kostnaderna. Är de ett stambyte eller en liknande renovering kanske man inte kan göra så mycket åt vad det kostar men har man ett badrum i en egen villa finns det en hel del man kan göra. Varför inte riva det gamla badrummet på egen hand, eller kanske välja lite billigare material. Ibland behöver man inte heller byta ut toalettstol eller handfat bara för att. Så länge de fungerar kan de fortfarande användas.

Leave a Comment