Råd till dig som ska genomföra en köksrenovering i ett litet kök

Det krävs alltid mycket planering för den som ska genomföra en köksrenovering men har man ett väldigt litet kök är det ännu viktigare med noggrann planering för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Utöver att planera behöver man också göra en rad olika val och det bästa tipset för det lilla köket är av naturliga skäl att välja smått – läs mer om det här!

Planering är A och O

En köksrenovering kräver som sagt alltid mycket planering men den som har ett litet kök har anledning att fundera både ett och två varv på hur det nya köket ska utformas. För bästa resultat av sin köksrenovering bör man utgå från sina behov – hur används köket och vilka saker är viktigast hos köksrenoveringstockholmslän.se? Är man till exempel i behov av mycket arbetsyta får man kanske göra avkall på något annat och så vidare.

Ta gärna hjälp hos en köksleverantör med att rita upp och designa det nya köket – då kan du få hjälp att hitta lösningar som du kanske inte hade kommit på själv.

Välj smått

Det finns många sätt att spara plats vid en köksrenovering i ett litet kök. Några av sätten är att välja grundare stommar och en smalare bänkskiva för att spara golvyta. Det finns också vitvaror av mindre modell som passar perfekt i det lilla köket – alltifrån spisar och diskmaskiner till kylskåp. Fundera också på om det finns något du kan leva utan när det kommer till vitvaror. En diskmaskin kanske känns som onödig lyx om du hellre vill ha mycket förvaring i köket. Kanske kan du strunta i att ha en micro för att spara lite extra plats?

Färgval

Något annat att ha i åtanke inför en köksrenovering i ett litet kök är att färgvalet kan påverka slutresultatet väldigt mycket. Den som väljer mörka färger, kanske både på golv, väggar, luckor och bänkskivor kan vänta sig ett snyggt kök – men som däremot kommer kännas trångt. I små rum bör man satsa på ljusa färger om man vill att rummet ska kännas lite större. Ett annat tips är att välja högblanka luckor och lådfronter eftersom ljuset kan reflekteras i dessa.

Att genomföra en köksrenovering med lyckat resultat i ett litet kök kan vara en utmaning. Lägger man dock tid på att planera och kolla på olika alternativ är chansen stor att man lyckas skapa ett kök som är både funktionellt och trivsamt.

Leave a Comment