Så fixar du tandblekning hemma

Tiden då man behövde gå till tandläkaren och betala dyra pengar för att få ett bländande vitt leende är förbi. Idag finns det flertalet professionella kit för hemmablekning som är godkända av tandläkare och som ger ett fullgott resultat. Det viktiga är att man väljer en seriös leverantör med gott betyg och följer de instruktioner som följer med produkten. Det finns olika produkter beroende på om du ska bleka dina tänder för första gången eller bara vill ha en liten påfyllning. Här pratar vi mer om vad du ska tänka på om du vill bleka dina tänder hemma.

Hur väljer jag rätt tandblekning?

Det finns flertalet olika tandblekningar att välja mellan och det är viktigt att fundera över vilken typ av resultat du vill ha. En del tänker mest på priset, andra tänker på hur det kommer påverka tänderna i det långa loppet. Många tandblekningskit från tandblekningbutiken.se är väldigt lika varandra men skiljer sig åt gällande tid, garanti och liknande. Det kan alltså hända att du får jämföra ett par olika produkter innan du hittar rätt. Det är endast du själv som vet vilka behov du har och därför också vet vad du ska leta efter.

Tänk på att välja en tandblekning som är godkänd av EU och som inte är testad på djur. Det är också en fördel om du kan välja en tandblekning som innehåller så många naturliga ämnen som möjligt.

För nybörjare

Är det första gången du ska bleka dina tänder gör du bäst i att använda ett särskilt startkit. Här får du med precis allt du behöver och behöver bara följa instruktionerna. Det är enkelt och ger ett väldigt fint och naturligt resultat. Det påminner mycket om den typen av tandblekning som du gör hos en tandläkare.

För den erfarne

Om du redan har blekt dina tänder ett par gånger är det tillräckligt att använda sig av så kallade white stripes eller en tandblekningspenna. Båda dessa fungerar om du vill ta bort en missfärgning eller bara förbättra resultatet. Det är inte så stor skillnad på dessa produkter i kvalitet utan det brukar vara en smakfråga vilken av dem man föredrar. White stripes är små remsor som påminner om tejp. Dessa har en liten klick tandblekningsgel på sig. Allt du behöver göra är att fästa dem med rätt sida direkt på tänderna. Du kan göra någonting annat medan det verkar. En tandblekningspenna ser ut som vilken penna som helst och innehåller blekningsgel. Du skruvar på den och “ritar” på gelen där du tycker att det behövs. Det är enklast att göra det framför en spegel så du ser ordentligt.

Leave a Comment