Renovera badrum – välja kakel eller matta?

Alla som gör en badrumsrenovering vill få ett resultat som håller över tid. Ett badrum är ett av hemmets kanske mest känsliga rum då det ska tåla en hel del slitage i form av vatten och fukt. Därför är det viktigt att göra smarta materialval. Här listas några saker att tänka på när det kommer till val av kakel eller matta i sitt badrum.

Våtrumsmatta – slitstarkt och ekonomiskt

En våtrumsmatta passar i ett badrum som behöver vara slitstarkt. Våtrumsmattan kanske inte ger badrummet samma eleganta känsla som kakel gör men har många andra fördelar inför badrumsrenovering. För barnfamiljens badrumsrenovering kan tillexempel en våtrumsmatta vara det perfekta valet då den både är slitstark och lättskött.

En våtrumsmatta är ett bra val ur ett budgetperspektiv. Är budgeten för din badrumsrenovering begränsad är mattan ett billigare alternativ än kakel. Dels i materialkostnad men även i arbetskostnad då det kräver mindre förarbete än kakel då det inte släpper igenom lika mycket fukt.

Våtrumsmattor behöver inte vara tråkigt, tvärt om! Våtrumsmattan har ansetts vara ett budgetalternativ vilket det fortfarande skulle kunna sägas vara, men idag finns det däremot mycket fler utförande att välja bland än tidigare. Både när det kommer till färg och struktur. På så sätt kan du välja en matta som gör badrummet både personligt och praktiskt.

Kakel – tidlöst och estetiskt tilltalande

Kakel passar för alla typer av badrum. Kakel ger badrummet ett klassisk och estetiskt tilltalande uttryck. Kakel kommer i alla möjliga former och färger vilket gör att du med hjälp av kakel kan skapa ett inbjudande och personligt badrum.

Kakel passar bra även bra med golvvärme. En badrumsrenovering med utrymme i budgeten för både kakel och golvvärme skapar en svårslagen kombination. Utan golvvärme eller någon form av matta på kan kaklet uppfattas som kallat att gå på.

Kakel är ett dyrare materialval. Både när det kommer till materialkostnad men även i arbetskostnad då det kräver mer förarbete. Kakel släpper nämligen igenom mer fukt än en våtrumsmatta.

Kakel på väggar och våtrumsmatta på golvet. Du behöver inte heller kompromissa vid din badrumsrenovering. Varför inte välja kakel på väggar och våtrumsmatta på golvet? En lösning som fungerar för de allra flesta badrum och som ger både ett hållbart och tidlöst resultat.

Att välja rätt material till badrummet kan vara klurigt. Fundera över budget för din badrumsrenovering, personliga stil och vad badrummet främst är tänkt att användas till. Det finns något som passar för alla plånböcker och badrum.

Leave a Comment